ראשי » אירופה » פולין » חדשות נדל"ן בפולין » מגמות נדל"ן בפולין בצל משבר הקורונה
מגמות נדל"ן בפולין בצל משבר הקורונה
יזמי נדל"ן הפועלים בערים הגדולות בפולין מכרו 13,300 דירות חדשות בפולין ברבעון ה 3 של 2020, שהם 94% יותר מאשר ברבעון הקודם. מחירי הדירות נותרו באותה רמה בניכויי שינויי אינפלציה.
הנתונים המייצגים את שוק הנדל"ן בפולין ברבעון השלישי של 2020 הינם סולידיים. אם היינו מסתכלים עליהם במנותק מהתנהלות השוק ברבעון הראשון ובמיוחד ברבעון השני, היינו יכולים לומר שהם פשוט שלושה חודשים קבועים במחזור שוק הנדל"ן בפולין.
היזמים מכרו כמעט אותו מספר של דירות למכירה, כך שמספר היחידות הזמינות של דירות למכירה כמעט ולא השתנה. גם מחירי הדירות החדשות בפולין לא השתנו משמעותית ראלית.
מאחר שהאינפלציה הייתה קרוב ל -3% ב3 הרבעונים של 2020, עלייה של כ 1% ברבעון שהינה אינפלציה מוצדקת ומתונה במיוחד בתקופת משבר הקורונה.
האם תוצאות אלו הן סימן התייצבות שוק הנדל"ן בפולין לאחר הטלטלה של משבר הקורונה?
בפולין ובאירופה התשובה לשאלה זו תלויה בעיקר במהלך משבר הקורונה, ולהתנהגות של עשרות אלפי תושבים פולנים שיש ברשותם את האפשרות לקנות דירה חדשה בפולין.