ראשי » אירופה » חדשות נדל"ן באירופה » שוק הנדל"ן בפורטוגל מראה סימני התאוששות בכל הסגמנטים
שוק הנדל"ן בפורטוגל מראה סימני התאוששות בכל הסגמנטים
ממשלת פורטוגל האריכה את מדיניות המגבלות עד ה -13 ביוני, כולל חובת עבודה מהבית, כאשר ליסבון (בהתחשב במספר ההדבקות ההולך וגובר) הינה בין העיריות הבודדות שנותרו אדומות לקורונה.
אף על פי כן, ברחבי פורטוגל שיעורי ההדבקה שנרשמו היו נמוכים מאוד ל- 100,000 ובהתאם לכך הופחתו מגבלות הניידות לאירופה. על פי סקר של בית הספר הלאומי לבריאות הציבור, 44% מהנשאלים עוזבים כעת את בתיהם מדי יום או כמעט מדי יום, מה שאמור להמשיך ולתגבר בין היתר את המגזר הקמעונאי.
שוק הנדל"ן בפורטוגל בתחום המשרדים קיבל דחיפה לאחרונה כאשר הושכרו 10,000 מ"ר ל- Critical TechWorks, מיזם משותף בין BMW וחברת הטכנולוגיה הפורטוגזית Critical Software.
שוק הנדל"ן בפורטוגל בתחום התעשייה והלוגיסטיקה מראה גם סימנים ראשונים של התאוששות, כאשר Merlin נכסים השיקה את פארק הלוגיסטיקה שלה המכונה Northern Lisbon Logistics Platform, שהשוכרים הראשונים יהיו המפעילים הלוגיסטיים Olicargo ו Rangel. בפארק יתארח גם המרכז הלוגיסטי העתידי של קמעונאי המזון Jerónimo Martins.
בשוק הנדל"ן בפורטוגל בתחום המגורים, ניתן הבחין בשינוי הדרגתי בסדרי העדיפות של רוכשי הדירות, עם התמקדות מוגברת בעבודה מהבית, ומגורים באזורים פתוחים ודללי אוכלוסין, מגמה זו מסייעת רבות לסגמנט היוקרתי בשוק הנדל"ן למגורים. לדוגמא, בשנת 2020 כמות מכירת הנכסים של מפעילת התיירות קבוצת Pestana עלתה (ב -12%), זאת הודות לפרויקטים כמו Tróia Eco Resort; ואתר הנופש היוקרתי Vale do Lobo (אלגרבה) שהציגו עליה של 60% בכמות המכירות. מגמה זו מתוגברת גם ע"י התוכניות הנוכחיות המיועדות לרוכשים זרים, דהיינו משטר המס ל Non-Habitual Resident ואשר מכונה "ויזת הזהב", אשר אחראית לצמיחה של 4.5% ברבעון הראשון של השנה (משנה לשנה), זאת עקב דחיית המגבלות על הגולדן ויזה לשנה הבאה.
רוצים לקנות נכס או להשקיע בחו"ל? השאירו פרטים ונדאג לחזור אליכם בהקדם
אנו תמיד ממליצים, לפני השקעת נדל"ן בחו"ל, קודם כל לבדוק כדאיות במחשבון התשואה שאתר נדלנקו פיתח.
מצאתם טעות בכתבה? – דווחו לנו